Compensatieregeling eigen risico (CER)

Als je een laag inkomen hebt en kosten moet maken die je eigenrisico aanspreken is er mogelijkheid om middels de compensatieregeling eigen risico een bijdrage te ontvangen voor een deel van het eigen risico.

Nadat in 2014 de compensatieregeling is vervallen en de verantwoordelijkheid hierover is overgedragen aan de gemeente mag de gemeente hier zelf beleid over opstellen. Jouw omstandigheden, inkomen en vermogen bepalen of je van deze compensatieregeling gebruik kan maken. Het is verstandig om contact op te nemen met jouw eigen gemeente als onduidelijk is of je voor deze regeling in aanmerking komt.

De gemeente Den Helder heeft op 6 april ’17 haar beleid om invulling te geven aan deze regeling bekend gemaakt waarmee je kunt bepalen of u voor deze regeling in aanmerking komt. Als je een laag inkomen hebt en meer dan 185 euro moet verbruiken van het wettelijk eigen risico kan het zijn dat u voor vergoeding in aanmerking komt.

Ben je er niet zeker van dan is het altijd aan te raden jouw gemeente hiervoor te benaderen. Zij zullen je graag van dienst zijn en vragen beantwoorden.

whatsapp